×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Bebelusi » Diversificarea alimentatiei » Ce mananca un bb de 10 luni intr o zi?cate mese are si ce contin?va rog mult sa ma ajutati

Diversificarea alimentatiei

Intrebari despre diversificarea alimentatiei
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Ce mananca un bb de 10 luni intr o zi?cate mese are si ce contin?va rog mult sa ma ajutati

Baietelul meu inca se trezeste noaptea si bea lapte si daca se trezeste pe la 5 cand bea cam 120 ml lapte nu mai mananca decat la ora 9 fructe(mar cu para,banana biscuite etc) apoi la 12 -12.30 supa cu carne apoi la 16 banana cu branza sau ou cu piure sau ficatel, apoi la 19 un iaurt si la 20.30 lapte cu cereale 240 ml lapte cu vreo 3 masuri cereale. Aveti alt menu, mananca mult sau prea putin? Se trezeste mai nou si la 2 noaptea si vrea lapte. Va rog sa ma ajutati cu experienta voastra. MerciAjut-o

pe ecaterinalupu sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


Raspunsuri de la mamici

1.
 

Al meu pana la 1 an si 2 luni s-a tot trezit noaptea sa manance...se trezea de vreo 2-3 ori pe noapte si i-am dat la cerere cu toate ca ziua manca destul de bine, apoi si-a format singur somnul...unii dorm din primele luni, altii mai tarziu, depinde de copil...trebuie sa ai rabdare


2.
 
Depinde de apetitul lui....In principiu, ar trebui sa aiba 3 messe principale si 2 gustari, intre. Lapte, bineinteles inclusiv inainte de culcare. Noaptea poate ar fi bine sa inlocuiesti laptele cu Ceai de Noapte de la Humana....a mers si la bebe de 7 luni. Este deja maricel la 10 luni, iar laptele (formula) are doua "hibe": 1.ii incarca stomacelul si somnul devine agitat si 2. poate dauna danturii, facilitand aparitia cariilor mai tarziu. Succes!

3.
 

Fetita mea are 1 an si 3 luni si inca se trezeste noaptea sa manance.Am incercat lapte cu cereale,lapte cu biscuiti,am incercat sa-i dau apa sau ceai cand s-a trezit,am incercat laptele de noapte de la Humana si nu a functionat nimic.Ea mananca si mancare seara si apoi bea lapte si totusi la ora 2 vrea lapte.Pediatra spune ca e normal si ca in timp va renunta.Asa ca tot ce trebuie este rabdare.Sanatate multa.


4.
 
Asa manca si baietelul meu. E in regula programul tau. Ce poti sa schimbi e la masa de pranz, poti sa ii dai piure de legume cu carnita si la sfarsit cateva linguri de supica. La fel face si baietelul meu, inca se trezeste sa mance noaptea si el are 1 anisor jumate.

5.
 

Mie mi se pare foarte bun meniul copilasului, cred ca mananca bine. Al meu are 1 an si 4 luni si are un meniu comparabil, dar nu se mai trezeste noaptea sa manance. Asta depinde de fiecare copil. Cum a spus si Luma, poti incerca sa-i dai noaptea ceai (eu i-am dat mereu Babycalm de la Fares, e foarte bun si accesibil ca pret), vezi daca merge asa. E posibil sa-i fie sete, ai grija sa bea lichid in timpul zilei (apa, ceai sau compot).

Poti incerca sa-i dai oul fiert simplu doar cu paine, eu stiu ca proteinele din ou sau carne nu prea se asociaza cu cartofii... am incercat sa tin cont de recomandarea aceasta la copil.
Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta