×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Bebelusi » Nou nascuti » Cum tratam sughitul la nou nascuti?

Nou nascuti

Intrebari despre nou nascuti
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Cum tratam sughitul la nou nascuti?
adaugata de ely1 in Nou nascuti

Cum tratam sughitul la nou nascuti? Cum il ajut pe bebelus sa scape de sughit? Uneori dupa masa (dupa alaptare) incepe sa sughita si nu stiu cum sa-l ajut...Ajut-o

pe ely1 sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


Raspunsuri specialisti

Muresan Marta
Medic Primar Pediatru, Consultant de Lactatie certificat international
 

Sughitul se datoreaza aerului pe care il inghite bebelusul in timpul alaptarii. Pentru a scapa de el, tineti bebelusul sa eructeze (sa dea aerul afara) si mai dati-i putin sa suga. Daca mai ia putin lapte ii va trece sughitul.


Raspunsuri de la mamici

1.
 

Daca nici cum zice doamna dr nu trece, da-i o picatura-doua de lamaie, la noi asa mergea...


2.
 

NU folosi lamaie! Eu am facut greseala asta la sfatul unei pediatre cu o pregatire... indoielnica, piticul meu avea reflux acid, si i-am facut foarte rau, i-am iritat esofagul si mucoasa gastrica si nu a mai mancat 2 zile.... e riscant si inutil, sughitul e normal si trece singur. :)


3.
 

A sughitat si in burta? Noua pediatrul ne-a zis ca sughitul este ceva normal la bebelusi, pentru ca din cauza ca corpul e mic toate organele sunt inghesuite si ca cumva se atinge un anumit nerv. Deasemenea a zis ca o sa treaca treptat, pe parcurs ce creste. Deja la 6 luni nu mai sughitea deloc. Bebelusa mea a sughitat foarte rau si in burta si dupa, dar s-a diminuat treptat.


4.
 

Ah, uitasem, da, sughitul trece daca suge putin. La noi nu a functionat lamaia.

Oricum doctorul a zis ca nu e ceva care il deranjeaza pe bebe.


5.
 

la noi mai trece cu ceaipt colici 


6.
 

eu sint de fapt tatal,sotia mea ,cind bb al nostru sughite il pune la sin si trece.Nu are nimic,sughit si in pintec, e firesc a zis si doctorul ca e normal sa sughita


7.
 

e noramal ca bebelusul sa sughite. incepand din burtica al meu sughita si de 20 de ori pe zi, continuand asa in primele luni iar acum la 10 luni mai sughita o data la cateva zile.... nu i-am dat niciodata nimic pentru ca pe bebelus nu il deranjeaza....pe mama vad ca da....Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta