×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Sarcina » Evolutie si simptome sarcina » Rh diferit ,grupe diferite in sarcina!E vreo problema?

Evolutie si simptome sarcina

Intrebari despre evolutie si simptome sarcina
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Rh diferit ,grupe diferite in sarcina!E vreo problema?

Buna ziua in urma anlizelor am descoperit ca am grupa A 2 rh pozitiv iar sotul meu are grupa 01 Rh Negativ este vreo problema??Il afecteaza pe bebe?Trebuie vacinuri ceva?Astept un raspuns multumesc ce inseamna grupa 01???Ajut-o

pe coconiza sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


NICA Elisa
Medic Obstetrica-Ginecologie
 

Se poate vorbi de incompatibilitate cu risc in sistemul Rh, in momentul in care femeia insarcinata are un Rh negativ si partenerul ei are Rh pozitiv. Cazul invers (cand mama are Rh pozitiv) nu detine importanta clinica, nu se necesita tratament.
 
Asadar, doar cand mama are Rh negativ si fatul va primi Rh-ul tatalui (antigen D, Rh pozitiv), exista riscul formarii de anticorpi impotriva acestui antigen, anticorpi care se vor intoarce in sistemul sanguin al fatului si vor provoca anemie hemolitica, icter neonatal, tulburari grave.
 
In ceea ce priveste incompatibilitatea de grup sanguin ABO, aceasta nu are nici ea importanta clinica in ceea ce priveste sarcina. Daca partenerul are 0I (donator universal - nu are aglutinogene) si gravida are AII (aglutinogen A) nu exista niciun fel de risc. Acestea sunt importante in transfuzii si, cateodata, in transplant. Copilul ce rezulta poate avea grupa AII sau OI si Rh negativ.


Raspunsuri de la mamici

1.
 
Daca tu ai Rh pozitiv nu este nici o problema. Trebuia sa faci vaccin dupa ce nasti daca aveai Rh negativ.

2.
 

eu am RH pozitiv, sotul are negativ, nu a fost absolut nicio problema, bebele are Rh pozitiv. Invers pot fi probleme, daca ai avea tu negativ. Nici diferenta de grupa nu are importanta. Bebele va avea ori una, ori alta. 01 negativ, din pacate e mai rara, sangele e mai greu de gasit in caz de transfuzii.


3.
 

Nu este nici o problema daca tu ai RH pozitiv.

In cazul in care tu aveai negativ atunci trebuia sa te monitorizezi iar dupa nastere daca bebelusul avea RH pozitiv trebuia sa te vaccinezi.


4.
 

eu am rh negativ, B3 si sotul pozitiv 01....am 2 copii...fata de 4 ani...si baiat de 9 luni...cu fata m-am monitorizat pe parcusrul sarcinii....si totul a fost ok...dupa nastere am facut vaccinul acela si cu baiatul la fel...mergeam periodic la analize...si nu s-au format anticorpii respectivi...totul a decurs normal!!! deci fara griji si atentie la analize si monitorizare permananta!!!

o zi excelenta!!!


5.
 

buna, nu cred ca este vreo problema, spun acest lucru din punctul meu de vedere. eu am gr. de sange B3 si Rh negativ.si sotul meu A2 si Rh pozitiv. Dr ginecolog mi*-a spus ca la prima sarcina dak nu ai avut nici avorturi nu prezinta nici un risc fatul.eu am un baietel de 4 luni perfect sanatos, dupa nastere am facut un vaccin in 72 de ore de la nastere,ca sa nu am probleme la o adoua sarcina.Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta