×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Sarcina » Sanatate, ecografii, complicatii » Ce inseamna ecografiile de sarcina 2D, 3D sau 4D?

Sanatate, ecografii, complicatii

Intrebari despre sanatate, ecografii, complicatii
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Ce inseamna ecografiile de sarcina 2D, 3D sau 4D?

Ce inseamna ecografiile de sarcina 2D, 3D sau 4D? Care este diferenta dintre ele si care ecografie din cele de mai sus este obligatorie in timpul sarcinii?Ajut-o

pe ely1 sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


NICA Elisa
Medic Obstetrica-Ginecologie
 

Ecografia este un examen substantial in sarcina, este complementar unui diagnostic clinic. In momentul de fata, ea are o insemnatate foarte mare atat pentru medic dar si pentru membrii familiei viitorului copil.
Este obligatorie ecografia 2D (ecografia obisnuita, pe care oricare dintre noi a vazut-o la un moment in viata) pentru ca identifica structurile fatului si anumite anomalii ale acestuia. 2D-ul este cel ce da un prognostic asupra sarcinii si o evalueaza complet.


Ecografiile 3D si 4D sunt ecografii de profunzime ce ofera fatului un volum, asociaza umbre, astfel incat ea devine spectaculoasa pentru parinti. Se identifica in special anumite malformatii faciale - nas,gura, globi oculari, dar nu numai.
4D-ul este impropriu numit astfel, el este tot un 3D, in timp real,ca un film, un 3D live. Se numeste 4D pentru ca suna bine si trebuie sa isi justifice costul impozant.


Este important ca 3D si 4D nu pot inlocui ecografia 2D, ele poat veni cu ceva amanunte in ceea ce priveste morfologia fetala (evaluarea structurilor acestuia).


Raspunsuri de la mamici

1.
 

 

practic nici una nu e obligatorie. le faci ca vrei sa vezi in ce stadiu se afla bb, cum creste, cat ia in greutate.

la ecograful 2D il masoara, cantareste, in 3D se vede bb mai bine, iar 4D este ecografia in timp real.cel putin asa mi s-a explicat mie. dar intrebarile astea i le pui ginecologului ca de aia ii dai bani sa iti explice niste lucruri. si plus de asta el e cel mai in masura sa iti zica ce si cum


2.
 

@ scumpilici, multumim pt raspuns, insa vin cu o precizare: aici este locul potrivit pt intrebari, pt lamuriri suplimentare, pt a 2-a parere etc, daca din diferite motive respectiva mamica nu a intrebat medicul curant.

Vrem sa incurajam mamicile sa intrebe, iar raspunsuile de genul "du-te la medic" nu ajuta. Spun asta pt toata lumea, nu doar pt tine, oricum se va duce si la medic.. Multumesc pt intelegere si numai bine!


3.
 

@scumpilici, eu am nascut de 2 ori, am fost la multi specialisti, am facut multe eco, dar nimeni nu sta sa-ti explice asa cu amanunte, asa ca hai sa lasam pe fiecare sa intrebe ce vrea -) , in limita bunului simt, evident.

numai bine!Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta