×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Sarcina » Sanatate, ecografii, complicatii » proteina s si proteina c in sarcina ce inseamna?

Sanatate, ecografii, complicatii

Intrebari despre sanatate, ecografii, complicatii
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Proteina s si proteina c in sarcina ce inseamna?

Buna ziua.in urma unor analize la fundeni mi s-a gasit proteina s=57%si proteina c=0.50%.si mi s-a recomandat sa iau aspenter pana in sapt.28 de sarcina.acum am 13sapt.de sarcina.tin sa mentionez ca am mai pierdut 2 sarcini una la 4 sap si alta la 7sapt.as dori sa stiu ce efec are aspenterul in sarcina .daca ajuta,si am inteles ca apoi voi trece pe clexane.daca eu ma simt bine credeti ca mai trebuie sa continui cu tratamentul sau nu.ce se poate intampla daca cele 2proteine sunt scazute .va multuAjut-o

pe elena28 sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


Raspunsuri specialisti

NICA Elisa
Medic Obstetrica-Ginecologie
 

Aspenterul are un rol foarte important in perioada prin care treceti. Orice sarcina implica o stare de hipercoagulabilitate fiziologica, ce apare pentru a opri in timp util sangerarea de la nastere. Se pare ca unele persoane sufera un astfel de proces mai accentuat si, deci trombozele care pot aparea trebuie pretratate.

Nu trebuie sa renuntati la tratament indiferent de modul in care va simtiti - bine sau mai putin bine - pentru ca starea se inrautateste pe parcursul sarcinii. Modificarile in coagulare sunt minime in primul trimestru de sarcina si se accentueaza progresiv spre termen. In literatura se spune ca la 14 zile dupa nastere, echilibrul fluidocoagulant ar reveni la starea initiala.
Proteinele c si s reprezinta testari foarte corecte in sarcina si depisteaza probleme, chiar daca, la prima vedere acestea nu ar fi evidente. Nivelul lor scade in sarcina, fibrinoliza scazand si ea, iar conditiile de tromboze cresc proportional.... In functie de terenul pacientei, ele scad mai mult sau mai putin.

Raspunsuri de la mamici


Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta