×
 
 

 


Voiculescu Beatrice

Medic Specialist Oftalmolog - Optica Medicală Videt București
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine

04.2015 - prezent - Medic Specialist Oftalmolog, Centrul Medical Medas București
11.2014 - prezent - Medic Specialist Oftalmolog, Optica Medicală Videt București
11.2014 - prezent - Medic Specialist Oftalmolog, Centrul Medical "Dr. Enescu" Găești
02.2013 - prezent - Asistent Universitar Colaborator - UMF "Carol Davila" București, Catedra de Medicină Celulară și Moleculară, Medicina Dezvoltării Umane
04.2011 - prezent - Medic Colaborator, Optica Medicală Optiblu
2011 - prezent - Doctorand Specialitatea Oftalmologie, UMF "Carol Davila" București, Prof. Dr. Liliana Voinea

Competente
Oftalmologie clinica, glaucom, cataracta
Patologie pol anterior si posterior
Prescriere ochelari de vedere si lentile de contact (adulti si copii)

Raspunsuri adaugate


 

Persoanele care au nevoie de dipotrii si poarta ochelari, nu pot de obicei sa practice sport fara acesti ochelari deoarece acuitatea vizuala scazuta nu le permite acest lucru.

Exista ochelari speciali cu dioptrii utilizati pentru sport cu rame de lentile de vedere sub forma de clips amplasate pe interiorul ochelarului. Acestia sunt foarte confortabili si pot fi utilizati atat de copii, cat si de adulti. Ei sunt compatibili pentru mai multe sporturi: ski, ciclism, paintball, mountain bike si pot fi usor adaptati pentru persaonele care poarta ochelari de vedere.

O alta alternativa pentru ski sau practicarea sporturilor este purtarea lentilelor de contact. Acestea pot fi purtate chiar si de copii, iar varsta minima de la care acestia le pot purta este de 6 ani.


 

Cel mai frecvent simptom ocular care apare la bebelusi este lacrimarea, care poate semnifica o simpla infectie. Aceasta este de obicei bacteriana atunci cand se insoteste si cu secretie sau este semnul obstructiei canalului lacrimal si mai rar a glaucomului congenital. De aceea, parintii nu trebuie sa ignore acest simptom la bebelusi si este bine sa mearga la medic pentru un diagnostic corect si tratament adecvat.
O alta afectiune este cataracta congenitala care trebuie diagnosticata de la nastere, deoarece netratata la timp duce la pierderea vederii. Tratamentul este chirurgical si consta in schimbarea cristalinului. Aceasta interventie trebuie facuta cat mai repede dupa depistarea bolii.


 

Dezvoltarea acuitatii vizuale la copil se desfasoara in mai multe etape. Imediat dupa nastere, copilul face doar diferentiere intre lumina si intuneric si distinge doar la 20-30 cm.

La 4 saptamani, sugarul se uita dupa lumina, obiectele mari, obiectele in miscare si dupa fetele persoanelor din apropiere si incepe sa fixeze. Concomitent cu dezvoltarea acuitatii vizuale, se observa si dezvoltarea auzului.

Dupa luna a treia, copilul misca reflex capul si ochii in directia sunetului, in special a vocii mamei. De asemenea, priveste cu placere si constata obiecte luminoase si cu culori deschise.

La 9 luni, acuitatea vizuala este de 1/10 si o data cu cresterea acuitatii vizuale, creste si capacitetea de a diferentia unele detalii si de a se imbunatati coordonarea ochi-mana.