×
 
 

 


Marin Burlea

Prof. Dr. - Medic Primar Pediatrie, Gastroenterologie, Competenta in Ecografie. - Helicomed
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine


Curriculum Vitae Prof. Dr. Burlea Marin

Raspunsuri adaugate


 

Suplimentele de vitamine pot fi benefice atat pentru sugari cat si pentru copii daca ritmul de crestere este optim si nu exagerat. Un copil care la nastere are 3 Kg trebuie sa cantareasca la patru luni 6 Kg si la un an 9 Kg.

Administrarea de vitamine la sugari si la copilul mic se face la sfatul medicului de familie sau a specialistului pediatric, tocmai pentru a nu se exagera cu procesul de crestere. 

Crepitatiile articulare sunt simptome intamplatoare in cadrul proceselor de crestere si dezvoltare si nu trebuie atribuite unei ipotetice lipse de Calciu. 

In primul rand diversificarea a fost prea timpurie la patru luni. La copiii alimentati la san diversificarea incepe la sase luni, si pana atunci nu se da un aliment nou. La copiii alimentati artificial sau mixt se poate incepe diversificarea la patru luni si jumatate, si, in ambele cazuri, diversificarea incepe cu supa de legume.


Marul ras cu biscuite reprezinta o eroare dietetica specific romaneasca. Pana la varsta de un an alimentele trebuie sa fie lichide sau semilichide. Alergiile sau intolereantele la mar sunt rarisime, iar daca eruptia apare in contextul administrarii si a altor alimente, este posibil ca factorul declansator sa fie alt aliment. Daca eruptia nu a mai aparut in cazul in care nu a mai fost administrat mar, acest lucru este un fapt demn de luat in considerare si, in acest caz nu se mai da mar, acesta putand fi inlocuit cu un alt fruct cum ar fi banana sau citrice.