×
 
 

 


NICA Elisa

creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine

Raspunsuri adaugate


 

Raceala si starile gripale trebuie evitate in sarcina,totusi, daca ele apar, vom utiliza doar asa-zisele leacuri babesti: ceaiuri, fructe, suc de fructe, vitamina C si, daca e cazul, paracetamol.
Picaturile nazale, solutiile efervescente cu efedrina nu sunt recomandate in sarcina.
Tylol hot contine o astfel de substanta si este contraindicata (conform studiilor existente). 

Operatia cezariana ar trebui propusa cat mai aproape de cele 40 de saptamani de gestatie. In anumite conditii, se recurge la aceasta interventie mai rapid (suferinta fetala, dezlipire de placenta normal inserata, diabet gestational, membrane rupte prematur cu lipsa de progresiune a travaliului).

In ceea ce va priveste, ar fi bine sa fie propus timingul pt cezariana spre 39 de saptamani, dar cu grija - la debutul travaliului (contractii anterioare operatiei programate) trebuie sa va prezentati urgent la spital, datorita cicatricei uterine de la cezariana trecuta. Orice cicatrice poate determina ruptura uterina la contractii puternice.


 

Febra este modul organismului de a raspunde unei infectii, de a se apara impotriva ei. Asadar, ambele reprezinta un pericol pentru fat.
Germenele care provoaca infectia poate ascensiona in vagin, ducand la ruperea membranelor amniotice cu infectia produsului de conceptie, si infectia generalizata a mamei.
Pe de alta parte, febra determina tahicardie materna si fetala.
Trebuie sa mergi de urgenta la medic.