×
 
 

 


Khaled Hilmi

Medic Obstetrica-Ginecologie - HILMI Medical Center
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine

Dr. Hilmi Khaled, Medic Obstetrica-ginecologie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Raspunsuri adaugate


 

Sindromul ovarelor polichistice determina un risc crescut de infertilitate, din cauza anovulatiei (atunci cand pot trece luni fara ovulatie). Cauza exacta a anovulatiei este neclara, dar hipersecretia homonului LH poate fi una dintre cauze. Hormonul luteinizant (LH) are un rol important in reglarea ciclului menstrual si a ovulatiei.

In plus, anovulatia poate rezulta din rezistenta la insulina cauzata de sindromul ovarelor polichistice: de aceea, unele paciente vor avea o ovulatie normal dupa ce sunt tratate de rezistenta la insulin. Un studio a aratat ca 67% din pacientele cu sindromul ovarelor polichistice si-au imbunatatit ciclul menstrual si ovulatia dupa tratamentul chirurgical, comparative cu doar 8% inainte de operatie. 

Daca aveti miopie este bine sa verificati sanatatea ochilor dvs. in fiecare luna. ?Intreg corpul unei femei se schimba in timpul sarcinii, inclusiv vederea. De aceea trebuie trebuie ca intregul aparat optic sa aiba parte de o atentie speciala din partea viitoarei mamici. Cum va decurge nasterea in acest caz?

Fiecare femeie care se confrunta cu probleme ale ochilor are urmatoarea dilema: poate naste natural sau este nevoie de cezariana? Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, totul depinzand de o multitudine de aspecte, cum ar fi: conditia fundului de ochi si a retinei, conditia generala de sanatate, varsta etc.
Cezariana este o interventie chirurgicala, in timpul careia copilul se extrage printr-o incizie in peretele frontal abdominal si uter. Riscurile privind sanatatea si viata pacientei in cazul unei operatii de cezariana este de 12 ori mai ridicat comparative cu nasterea naturala. De aceea, aceasta operatie are loc doar atunci cand este strict indicat.

Operatia de cezariana este alegerea in cazurile in care nasterea naturala nu este posibila sau este foarte periculoasa pentru mama si copil. Din pacate, unul din motivele obisnuite pentru care se opteaza pentru cezariana este cazul distrofiei retineri. Riscul de detasare a retinei in cazul femeilor care sufera de miopie si prezinta iregularitati in fundul de ochi creste foarte mult in cazul nasterii naturale (din cauza fluctuatiei presiunii arteriale). 

Este un tip de bacterie care este una dintre cauzele principale ale morbiditatii neonatale. Ea colonizeaza tractul gastro-intestinal si genito-urinar la 20-30% din femeile gravide si ulterior, vor fi transmise si la fat.

Ce se intampla clinic? Se produce o ruptura prematura de membrane in travaliu, infectii ale fatului si chorioamniotitis (inflamatia placentei).

Fatul poate fi afectat si poate sa aiba probleme respiratorii si apnee (oprirea respiratiei in pauze repetate). Sunt indicate profilaxia intrapartum si profilaxia postpartum (vizitele la medic inainte si dupa nastere).