×
 
 

 


Muresan Sorana

Educator Prenatal Lamaze Certificat, Consilier in Lactatie si Alaptare Certificat International - ProMAMA Center
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine

Sorana Muresan - fondator ProMAMA Center, mama a doi baietei, Razvan si Darius.

Educator Prenatal Lamaze Certificat International - incerc sa ajut viitoarele mamici sa inteleaga faptul ca sarcina este un lucru atat de frumos, iar nasterea ceva firesc si natural.

Consilier in Alaptare - am trecut printr-un proces de relactare cu baietelul meu cel mic si imi doresc sa invat si sa ajut cat mai multe gravide si mamici sa alapteze, sa inteleaga faptul ca orice mama poate alapta daca este corect informata si daca stie ce are de facut, sa le arat ca alaptarea inseamna mai mult decat o metoda de a-si hrani copilul: alaptarea ii ofera copilului hrana, protectie si dragoste in acelasi timp; alaptarea te implineste ca femeie!"
 

Raspunsuri adaugate


 

NU trebuie sa ii dati nimic!!! Daca bebelusul este alaptat exclusiv, NU este constipat, ci doar are scaun mai rar. Atata timp cat scaunul este moale si urineaza normal, iar el se simte bine, e vioi si binedispus, mananca normal si creste, nu trebuie sa va ingrijorati! Sunt multi bebelusi care au scaun rar pe perioada alaptarii exclusive si incep sa aiba scaun zilnic dupa ce incep cu diversificarea. NU e recomandat nici sa ii dati para, ceai sau altceva, nici sa ii puneti supozitor (da dependenta). Nu e vorba de tranzit (laptele de mama are tranzitul mai rapid decat cel praf), ci explicatia este ca asimileaza aproape tot ce mananca, laptele de mama avand putine reziduuri... 

Alaptarea exclusiva, frecventa (minim 6-8 alaptari/zi) ofera contraceptie in 98% din cazuri, dar aceasta nu se verifica la fiecare femeie. Sangerarea poate fi semnul reaparitiei menstruatiei, iar acest lucru inseamna ca ati ovulat, deci de acum incolo puteti ramane insarcinata. Ar fi bine sa discutati cu medicul ginecolog despre o metoda contraceptiva (recomandat contraceptie locala pentru a nu afecta lactatia). 

Nu este vorba despre rasfat sau bebe mofturos, acesta fiind un comportamant normal pentru orice copil alaptat la aceasta varsta! Alaptarea nu e doar hrana, ci si dragoste, consolare, siguranta, atasament... Asa-zisa dependenta de acum nu inseamna ca va fi la fel si mai incolo... e doar o perioada. Supturile se vor rari atunci cand va fi el pregatit, iar intarcarea va rcomand sa o lasati sa fie naturala, tot atunci cand va vrea bebe. Puteti citi mai multe in articolele pe care le-am scris despre durata alaptarii si despre intarcare. Cu drag, Sorana Muresan.