×
 
 

 


Gina Marin

Psiholog - CautaBona.ro
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Despre mine

Gina Marin – Psiholog, mama si specialist in babysitting CautaBona.ro

 

De 3 ani lucrez ca psiholog in recrutarea, selectia si evaluarea bonelor.

Am fost alaturi de parinti pe tot parcursul procesului de angajare a unei bone, am evaluat  nevoile parintilor si ale copilului, si, tinand seama de particularitatile psiho-sociale ale familiei, am stabilit gradul de compatibilitate al acesteia cu bona.
 

Fiind, la randul meu,  mama unei fetite de 5 ani, pot intelege nevoile si temerile parintilor in alegerea unei bone.
 

In prezent, sunt mandra sa fac parte din echipa CautaBona.ro, primul serviciu online de babysitting din Romania, care pune ‚fata in fata’ bonele si parintii in cautare de bona.

Noi credem in alegerea parintilor si le oferim acestora profile de bone cat mai complete si servicii de calitate, insa mult mai accesibile decat la o agentie de babysitting.

Raspunsuri adaugate


 

Buna ziua,

S-a mai discutat aici pe site despre subiecte asemanatoare; intradevar, camerele de supraveghere reprezinta o solutie, dar cred ca cea mai buna varianta o reprezinta colaborarea cu fiica ta, avand 6 ani este suficient de mare incat sa colaborati foarte bine in aceasta situatie, poti sa-ti faci timp zilnic sa dicuti cu ea despre ce se intampla in timpul zilei cand ea sta cu bona. Poti incuraja fetita sa fie deschisa cu tine, sa-ti povesteasca ce se intampla diferit in perioada in care ea sta singura cu bona. Mai poti apela la o vecina care este mai apropiata, in care ai mai multa incredere, sa verifice spontan situatia de acasa. Daca job-ul iti permite, poti sa vii chiar tu acasa mai devreme fara sa anunti ca vei face acest lucru (chiar si pentru o scurta vizita in timpul zilei pretinzand ca ai uitat ceva).

Mult succes,

Gina Marin 

Draga Dana,

Exista avantaje si dezavantaje de ambele parti, fie ca angajezi o bona tanara fie ca angajezi o bona mai in varsta. Important este sa analizezi nevoile copilului tau, trebuie sa tii cont de varsta copilului, de activitatile pe care vrei sa le desfasoare bona respectiva; daca copilul este scolar mult mai indicata este o bona tanara, care sa tina pasul cu evolutia lui intelectuala, sa aiba un vocabular curat, sa desfasoare diverse activitati extrascolare etc. (stim ca programa scolara este din ce in ce mai incarcata si uneori nici copiii nu mai fac fata acestor solicitari), dar daca este vorba despre ingrijirea unui bebelus o bunicuta poate fi mai experimentata, poate sa fie pregatita pentru a preintampina nevoile unui nou-nascut. Daca deja exista o bunica in casa, familia se poate gandi sa angajeze o bona tanara care sa se ocupe de activitati recreative, jocuri, plimbari in parc, vizite la muzee, tearte etc.

Ramane la latitudinea fiecarei familii sa-si analizeze propriile asteptari pentru a lua o decizie in privinta varstei bonei.

O zi frumoasa,

Gina Marin 

Draga Marina,

Orice mama ar dori sa stie ce se intampla cu copilul cand ea nu este in preajma, numai aici au fost puse multe intrebari de genul acesta; daca intradevar consideri ca bona respectiva a avut un comportament nepotrivit poti discuta cu mama copilului despre acest aspect, cu atat mai mult cu cat spui ca parintii copilului iti sunt cunostinte. Ii poti povesti mamei, pur si simplu, ceea ce ai vazut in parc iar ea poate hotari daca acest comportament este potrivit sau nu.

O zi frumoasa,

Gina Marin